TSMT I.

hintaágy

Tervezett Szenzomotoros Tréning I.

ÁMV (5 éves kor felett) vagy SEED vizsgálat alapján döntünk, hogy az egyéni (TSMT I.) terápia lesz-e a célravezető.

A terapeuta által kiírt, pálcikaember rajz formájában kiadott feladatsor, melyet a terápiás szakember minden esetben betanít a szülőnek, akik otthon végzik gyermekükkel a feladatokat. Rendszeresség meghatározása szintén a terapeuta feladata. Heti 3-7 alkalommal kell végezni a feladatsort, mely hossza 20-45 perc.  A feladatokhoz minden esetben dalt, mondókát, számolást kapcsolunk és meghatározott ismétlést. Általában 4-8 hétig kell végezni a feladatokat, mely után egy újabb találkozás alkalmával a terapeuta végignézi a feladatsort és a fejlődésnek megfelelően újat ad ki.

A tréning eszközigénye alacsony, szükséges hozzá egy gimnasztikai labda, hinta vagy pléd, gördeszka, billenőlap, egyéb játékok.

Mivel a szülő végzi a feladatokat gyermekével, ezért sokkal nagyobb sikerként élhetik meg a fejlődéseket, mélyíti kapcsolatukat.

Célcsoport:

1.Koraszülött gyermekek